Digitalisering har revolusjonert måten vi regnskapsførere arbeider på i dag. Stadig større del av det som ble gjort manuelt før i tiden blir i dag utført av digitale og automatiske prosesser. Sømløs integrering mellom firmaet, regnskapsfører og banken blir stadig utbedret og mer effektivt. Maskinlæring er også noe som vi benytter i dag og forventer at blir mer relevant i fremtiden. Det er spennende å følge med på utviklingene, og vi i MF-H Accounting er svært opptatte av å være oppdatert på utviklingen og ta i bruk de mest effektive prosessene som er tilgjengelige til en hver tid. På denne måten sparer vi penger for våre kunder.
Web portaler:
Det finnes i dag flere tjenester hvor firmaer kan få tilbud fra flere regnskapsførere og velge hvilken som passer best for sitt selskap. Det startes opp over 60.000 foretak i Norge årlig, og mange av disse ønsker å benytte seg av regnskapsfører. En av disse web portalene som vi i MF-H Accounting har testet heter Regnskapførertilbud, og fokuserer for øyeblikket på å hjelpe bedrifter komme i kontakt med regnskapsfører i Oslo og omliggende områder. Vi synes tjenesten fungerer bra foreløpig, og tror det er en fordel at bedrifter kan velge mellom tre forskjellige regnskapsførere, slik at det blir en god match både når det gjelder kompetanse og kjemi.
Skjerpede krav for fordeler brukt til privat.
Vi har i de senere årene sett en utvikling der skattemyndighetene blir strengere i sine kontroller og rutiner for at fordel brukt til private formål skal beskattes. I 2018 så vi en skjerpelse på reiseregninger. I den siste tiden har vi media skrevet mye om at skattemyndighetene vil gå hardere til verks for å kontrollere bruk av bonuspoeng (e.g SAS og Norwegian) tjent opp i jobbsammenheng. Vi i MF-H Accounting tilstreber å hjelpe våre kunder med gode rutiner for dokumentasjon slik at problemer relatert til dette blir unngått.